fbpx

Parrelationer

EFT – Emotionellt fokuserad parterapi

Parsamtal online via videosamtal eller på plats i Mörbacka. Emotionellt Fokuserad Parsamtal bygger på Anknytningsteorin. Om vi har ett otryggt anknytningsmönster kan det skapa problem i relationer. Vi blir då ofta pådrivare eller tillbakadragare. Dessa mönster kan förändras över tid och kan se olika ut i olika relationer.

I Emotionellt Fokuserad Parsamtal jobbar vi mot att ni ska gå från en otrygg till en trygg anknytning där ni kan stötta och finnas där för varandra.

Det blir en inre stress när vi inte får det vi behöver i relationen. Vi känner oss inte trygga i relationen. Alla har behov av en trygg anknytning och det är det som är målet med samtalen – att ni ska bygga upp en trygg anknytning där ni kan lita på att ni finns där för varandra.

Samspelsmönster

Ni får hjälp att förstå hur era destruktiva mönster fungerar och att det är ert gemensamma mönster som är problemet, inte partnern. Ni får hjälp att knyta an till varandra som genererar trygghet, närhet, tillit och samhörighet. Metoden hjälper er att bryta era destruktiva mönster och stärka ert förhållande.

Många tror att det beror på partnern att de har problem i relationen. Men det är ert samspelsmönster som behöver ändras. Det är inte något fel på din partner. Det här är något ni behöver göra tillsammans.

Hur går det till?

Samtalen sker med Martin via videomöte på zoom, eller på plats i Mörbacka. Samtalen sker på vardagar, dagtid. För att uppnå stabilitet i förändringsprocessen är det bra att träffas en gång i veckan. Regelbundenhet är bäst för att få önskad effekt av terapin.

De flesta par behöver cirka 20 samtal för att bryta de negativa samspelsmönster de sitter fast i. Ibland kan det ta längre tid om ni som par har kört fast ordentligt eller om det finns trauma med sedan tidigare.

Att gå i EFT samtal

För bäst resultat behövs cirka ett samtal i veckan. Om ni behöver ändra tiden eller avboka ska det göras senast 24 timmar innan den avtalade tiden. Vid senare avbokning eller uteblivet besök debiteras full kostnad, oavsett anledning.

Emotionellt fokuserad terapi fungerar inte för relationer där det förekommer våld, hot om våld, dolt missbruk eller dold parallell kärleksrelation.

Praktisk information inför samtal:

När samtal sker via zoom då behöver ni ha en dator eller surfplatta med kamera och mikrofon. Det fungerar inte med mobiltelefon då den har för liten skärm för 2 personer i bild.

Ni behöver ha en bra uppkoppling vilket är beroende av den enhet och plats ni ska sitta på.

Detta kan ni kontrollera via bredbandskollen.se

En bra uppkoppling, minst 3,8 Mbit/s rekommenderas för att ni ska få ut så mycket som möjligt av era parsamtal.

Samtalen sker online med hjälp av videosamtal på zoom, eller på plats i Mörbacka.

Var kommer EFT ifrån?

EFT är en evidensbaserad metod för parterapi, vilket betyder att den har starkt vetenskapligt stöd. Metoden skapades av DR Sue Johnson på 1980-talet. Metoden styrs, regleras och utvecklas av ICEEFT (The International Centre for Excellence for Emotionally Focused Therapy).

Se också gärna:

Varför ska ni välja EFT?
Det kan till exempel vara för att ni vill:

Är detta något ni längtar efter då rekommenderar vi starkt Emotionellt Fokuserad Parterapi.

Istället för att se svårigheter i er kärleksrelation som något negativt, kan ni efter samtal och vägledning börja se det som ett tillfälle till utveckling av relationen.

Samtalen sker via zoom eller på plats i Mörbacka.
Investering: 1.200 kronor per samtal
Varmt välkomna att skicka er intresseanmälan!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå