fbpx

Vi har gått från ett liv präglat av stress och utbrändhet till ett liv i balans och harmoni.

Välkommen att inspireras av vår resa och våra erfarenheter.

Välkommen till Mörbacka Gårdsretreat, där vi, Camilla och Martin, har skapat en plats dedikerad till personlig utveckling och ökat välmående. Vår gemensamma resa började 2007 när vi möttes som volontärer på en kursgård, men det var inte förrän 2013 som vår relation verkligt tog fart. 

Efter att ha kämpat, stridit och velat fram och tillbaka i många år, fann vi till slut ett sätt att tillsammans hitta harmoni och balans i relationen, i stället för att som tidigare använda oss av olika destruktiva beteenden som kom från rädsla och otrygghet.

År 2021 beslutade vi oss för att bosätta oss i Mörbacka, som ligger i Norra Värmland, för att driva Bed & Breakfast och kursgård tillsammans.

Camilla och Martin utomhus i solen framför träd och natur

Vår vision

Vår vision för Mörbacka är att erbjuda en stödjande miljö där individer och par kan utforska sitt inre landskap och utveckla sina relationer. Vi använder vår egen resa, våra erfarenheter från utbildningar och de insikter vi samlat på oss under vägen som grund, för att skapa program och aktiviteter som verkligen gör skillnad.

Genom att integrera våra personliga och professionella erfarenheter strävar vi efter att ge våra gäster verktyg som är både praktiska och transformerande.

Våra retreats är utformade för att hitta balans mellan kropp, själ och sinne. Varje person som lämnar vår gård ska känna sig utrustad med nya perspektiv och verktyg som de kan tillämpa i sitt dagliga liv för att främja sitt välmående och ha en större förståelse för livet.

Vår passion

Vi ser Mörbacka Gårdsretreat som mer än bara en plats; det är en källa till gemenskap, inspiration och personlig utveckling. Genom att erbjuda en plats där människor från olika bakgrunder kan komma samman, strävar vi efter att skapa en miljö där varje gäst ska känna sig sedd och hörd. Vårt engagemang för att ge stöd och vägledning är djupt rotat i vår övertygelse att varje individ har en inneboende förmåga att utvecklas och blomstra.

Tack vare vår passion för livslångt lärande och vår önskan att dela med oss av våra erfarenheter, har Mörbacka blivit en plats där många har funnit styrka och inspiration. Vi är djupt tacksamma för varje möjlighet att välkomna både nya och återkommande gäster till vårt hem och vår verksamhet. Vi hoppas att Mörbacka kan vara den plats där du finner de verktyg och den inspiration som behövs för att fortsätta din egen resa mot ett rikare och mer levande liv. Varmt välkommen till oss och Mörbacka Gårdsretreat.

Camilla i vit topp och blomster i håret

Om Camilla

Camilla föddes 1968 i Borås och växte upp i Fristad, en liten ort norr om Borås, tillsammans med sin familj. Hennes barndom präglades av föräldrarnas separation när hon var 10 år, något som ledde till många flyttar och livsförändringar. Dessa erfarenheter gav henne en tidig förståelse för anpassning och förändring, vilket sådde fröet till hennes intresse för människors välmående.

Redan som 19-åring började Camilla utforska alternativa behandlingsmetoder och utbildade sig till zonterapeut, en teknik där man trycker på olika zoner på fötterna för att främja hälsa och välmående i kroppen. Vid 22 års ålder påbörjade hon en utbildning till frisör, och arbetade som egenföretagare och även som pedagog inom frisörbranschen i nästan 35 år.

Camilla har tre barn födda 1991, 1993 och 1998. Under tiden hon levde med barnens far, prioriterade hon familj och karriär på bekostnad av sig själv. Efter deras skilsmässa 2004 valde hon att återigen dyka djupare in i alternativa terapier. Hon utforskade och utbildade sig i Feng Shui och qigong, vilket hjälpte henne att förstå hur vår omgivning och energier påverkar vårt välbefinnande. Camilla har även utbildat sig i kroppsbalansering och yinyoga, och dessa praktiker har blivit en central del av hennes liv och professionella verksamhet.

Idag är Camilla djupt engagerad i att hjälpa människor att hitta balans och harmoni i sina liv. Hon är en certifierad självkänsla- och medberoendecoach samt en diplomerad parrelationscoach. Hennes arbete inom dessa områden utgår från en intuitiv förmåga att förstå och se människor på ett djupt plan. Hon hjälper både individer och par att hantera utmaningar som hindrar dem från att leva i sanning och kärlek.

Camilla arbetar nu på Mörbacka Gårdsretreat tillsammans med sin man Martin, där de skapat en miljö som främjar personlig utveckling. Hon är tacksam för de insikter livet givit henne och ser fram emot att fortsätta dela dessa med andra. Camillas livsresa är ett bevis på att förändring är möjlig, och att man kan leva ett liv i harmoni och kärlek, fyllt av djup och mening.

Om Martin

Martin, född i Karlstad 1966, har en bakgrund som är lika mångfacetterad som den är inspirerande. Uppvuxen i den lilla byn Ambjörby i Norra Värmland, har han haft nära till naturen från en tidig ålder, vilket grundlade en livslång kärlek till skog och mark. Denna tidiga koppling till naturen återspeglas i allt han gör, från hans professionella karriär till hans personliga intressen och livsfilosofi.

Martin började sin yrkesbana som snickare, där han lärde sig vikten av hårt arbete och noggrannhet. Hans karriär tog honom senare till Stockholm och även Norge, där han utvecklade sina färdigheter och tog på sig roller som arbetsledare. Trots framgången i byggbranschen kände Martin att något saknades. I 30-årsåldern, efter att ha upplevt en personlig kris i form av utbrändhet, stod det klart att han behövde förändring. Detta ledde honom till universitetsstudier där han utbildade sig till socionom och socialpedagog, yrken som ligger i linje med hans önskan att hjälpa andra.

Efter universitetet fortsatte Martin sin resa mot personlig och professionell utveckling. Han ägnade sig åt att lära sig mer om alternativa hälsopraktiker och blev diplomerad inom flera områden som Rosenterapi, Reikihealing, och Qigong. Dessa nya kunskaper kompletterade hans arbete som socionom och öppnade nya vägar för hur han kunde bistå andra i deras strävan efter bättre hälsa och välmående.

Martin har också en särskild förkärlek till skogen, inte bara som en plats för rekreation utan också som en källa till liv. Han äger skog och har arbetat aktivt med skogsbruk, vilket har gett honom en djupare förståelse för naturens cykler och hur vi människor kan leva i harmoni med vår omgivning.

Som en del av sitt engagemang i personlig utveckling, har Martin utbildat sig inom emotionellt fokuserad parterapi (EFT), en metod han använder för att hjälpa par att stärka sina relationer. Hans erfarenhet av utmattning och personlig förändring gör honom särskilt kvalificerad att vägleda andra genom deras utmaningar. Han använder även sin kunskap i tankefältsterapi, en teknik som involverar knackningar på specifika kroppspunkter för att hantera emotionell stress.

Idag, tillsammans med sin fru Camilla, driver Martin Mörbacka Gårdsretreat där de båda delar med sig av sina kunskaper och livserfarenheter. Deras gemensamma mål är att skapa ett utrymme där människor kan hitta återhämtning, växa som individer och som par. Martins mångfacetterande erfarenheter gör honom till en unik resurs för alla som söker vägledning för att förbättra sitt liv och sina relationer.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå