fbpx

Mer om Qigong

En form av meditation

Qigong är en traditionell kinesisk metod som integreras i den kinesiska medicinen för att främja hälsa och välbefinnande. Genom mjuka rörelser, fokuserad andning och koncentration, kan qigong minska stress, förbättra cirkulationen och lymfflödet, samt öka allmän hälsa.

Denna praktik är lätt att lära och passar de flesta. Övningarna kan variera mellan lugnande och energigivande, och kan utföras stående eller sittande. Träningen inleds vanligtvis med stilla qigong, en form av meditation och koncentration.

Genom att öka flödet av livsenergi, känd som Qi, strävar qigong efter att balansera kroppens kanaler och främja blodcirkulation, smidighet och kroppskontroll.

Qigong passar många olika människor, inklusive stressade, barn, ungdomar, studenter och seniorer. Biyunmetoden, en qigong-teknik, består av tre nivåer – naturlig andning, fokusering och rörelse – och syftar till att ansluta till naturens ”energifält” för hälsa och välbefinnande.

Grundläggande principer för qigong inkluderar långsamma rörelser, medveten närvaro och koncentration på rörelsen. Övningarna påverkar även akupunkturpunkter och meridianer för att främja hälsa.

Genom daglig träning kan man uppnå balans i kropp och sinne och integrera sig med naturens energi. Detta kan leda till ökad livskraft och förbättrad hälsa på fysisk och psykisk nivå.

Qigong kan vara till stor nytta som komplement till sjukvård, rehabilitering och psykoterapi, samt för att främja etisk medvetenhet och harmoni med naturen.

Genom att förstå kroppens energisystem och använda qigong för att balansera det, kan man förebygga sjukdomar och främja välbefinnande. Det är viktigt att vara medveten om sitt inre tillstånd och att använda qigong för att balansera energiflödet genom olika organ och system i kroppen.

Sammanfattningsvis är qigong en djupt rotad praktik som syftar till att integrera kropp och sinne, främja hälsa och välbefinnande samt uppnå balans och harmoni med naturen.

Välkommen att Kontakta Oss:

Är du redo att skapa din egen unika sammankomst hos oss på Mörbacka Gårdsretreat? Vi ser fram emot att möta dig och göra din upplevelse oförglömlig. Kontakta oss nedan med din förfrågan så börjar vi planera tillsammans.

Bli ditt Bästa jag med Yinyoga och Qigong hos oss på Mörbacka Gårdsretreat.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå